torsdag 6 november 2014

Orminge bibliotekEn av våra aktiviteter under temat "I sagans värld" är att få åka till biblioteket och lyssna till en saga.


Innan vi åker dit  skickar vi ett mail till bibliotekarierna Petra och Anna, där vi berättar om vilken avdelning vi kommer från, hur gamla vi är och  vad vi är intresserade av. När vi sedan kommer fram får vi krypa upp i sagotrappan med alla kuddar och så drar vi för draperiet så det nästan blir som en koja. Sen berättar Petra eller Anna en saga som de valt ut. Den här gången var det en saga som hette Ivar och Stegosaurusen, det passade ju bra för vi hade skrivit att vi var intresserade av dinosaurier.

När sagan var klar fick vi en hel kasse med låneböcker som Anna och Petra plockat ihop åt just oss. Det brukar vara spännande att titta i när vi kommer tillbaka.


På vägen hem träffade vi polisen Gustav och hans poliskollega som vi helt glömde att fråga vad hon hette. Men de berättade att de hade speciella radioapparater som de kunde använda om de behövde prata med varandra och var ganska långt ifrån. Vi såg också polisbilen som stod utanför centrum.

Bussen hem gick bra och vi hade flera tunga kassar med böcker, för nästa vecka är det Internationella barnboksveckan och till den har bibliotekarierna plockat ihop massor med böcker från andra länder till oss.